Søndag
Søndagen var dagen, hvor alle de 3 individuelle verdensmestre skulle findes. Alle de individuelle ekvipager havde været gennem springløbene og manglede nu kun agilityløbene.
Agility, individuel, mellem
Michel Liekens stod for dagens første bane, og der var flere spændende momenter i den. Banen startede med en springkombination i "stakit"-stil, hvorefter hunden skulle i tunnellen, men meget tæt på det korrekte tunnelhul var A´et placeret. Der var ikke meget plads mellem de to forhindringer, og hvis man valgte at løbe op og tage imod inden tunnellen, så kunne man meget let komme til at sende sin hund ind i det forkerte tunnelhul. Efter A´et stod valget mellem et dobbeltspring til den ene side og en pose til den anden. Her skulle de have posen og derefter sendes op i slalom. Det er en lidt svær vinkel, da hundene, alt efter hvor meget de trækker til siden på vej ud af posen, rammer ind i 2. port. Man kan alternativt vælge at trække hunden væk fra slalom med fare for at få en stor bue. En anden drilsk kombination på banen er en tunnel, der ligger mange meter efter nedgangen på balancen. På vej derned skal hundene passere et spring på hver side af deres løbebane.
Jannie og Cody havde en disk med sig fra første løb og startede som en af de første i klassen. Ved tunnellen får Jannie holdt sig lidt for langt tilbage, sikkert for at undgå, at Cody skal tage A´et, men det er desværre for langt tilbage, og Cody vælger derfor det forkerte tunnelhul, og de bliver dermed diskvalificeret. I slalom vælger Cody port nr. 2. Resten af banen kommer de dog rigtig flot igennem.

Duddi i flyvende start
Ann-Britt og Duddi var næste danske mellemhund. De klarede sig rigtig flot og sikkert gennem første del af banen. Der var bare ingen slinger eller misforståelser på vejen op til første tunnel. Nedgangsfeltet på A´et var dog noget tynd - og måske blev der også dømt fejl på det. For løbet endte desværre med en disk efter balancebommen, hvor Duddi tog springet til højre i stedet for at løbe frem mod tunnellen. Det virkede som Ann-Britt kom et skridt bagud og Duddi derfor trækker over mod Ann-Britt.
Jesper og Indi lå nr. 5 efter springløbet og var dermed nok det mest realistiske individuelle medaljehåb. Jesper fik os alle til at gyse, da det et øjeblik så ud som om Indi ville tage A´et i stedet for tunnellen, men Jesper får ham guidet ind i tunnellen og derefter op på A´et. Men derfra er det slut med medaljehåbet. Indi springer feltet på vej ned og snubler og kører et par skridt på snuderyggen og rammer dermed ikke den løbebane, som man kunne forvente. Da Indi kigger op, står det dobbeltspring foran ham, som han naturligt nok tager. Desværre var det posen, han skulle have taget, og de bliver derfor disket. Resten af løbet er meget smukt, men desværre ikke så brugbart.

Indi på vippen
Agility, individuel, lille:
Også denne bane var tegnet af Michel Liekens, og den mindede også om den til mellemhundene. Startspringene var dog knapt så kringlede, men kombinationen med mur og pose var det samme. Efter A´et kom hundene med stor fart op i en boks med 5 muligheder, hvor hundene skulle drejes skarpt tilbage i posen og derfra op i slalom, inden de igen skulle op i boksen. Fra boksen skulle de på balancebommen. Efter bommen var et flyvspring og derefter en tunnel, hvor man var nødt til at trække lidt i hunden for at ramme det korrekte tunnelhul. Slutkombinationen med 3 spring var også lidt drilsk for den pga de skarpe vinkler, hvor den mindre upræcished eller misforståelse kunne gøre, at hundene tog andet sidste spring fra den forkerte side.

Susanne guider Unique i boksen
Susanne og Unique lagde ud i rigtig flot stil ved at Susanne stillede sig helt ud på den anden side af muren og kaldte Unique ind og får ham sendt flot ind i det korrekte tunnelhul. Da de kommer gennem hjulet op i den 5-kantede boks vender Unique forkert, og da Susanne altid er langt bag ved Unique bliver hun "låst" bag hjulet, hvor hun ellers havde den rigtige placering til at trække Unique i posen, men nu var det en skidt placering, for Unique vendte den forkerte vej, og da han kiggede efter Susanne, så han hende gennem hjulet og sprang tilbage gennem hjulet, hvilket naturligvis gav en disk. Resten af banen blev gennemført i rigtig flot stil.
Sidste danske lille hund var Mille, som var fejlfri fra første gennemløb. Lillian førte Mille sikkert gennem banen, selvom det et kort øjeblik så ud som om Mille havde kig på det forkerte tunnelhul på den første tunnel. Smukt løb og man kunne faktisk også næsten tro, at dommerne havde lagt banetiden efter Mille, da hun lå meget skarpt på banetiderne hele mesterskabet. De to individuelle løb gav Mille en flot samlet 10. plads.

En tilfreds Lillian
Agility, individuel, store:
Yngve Sommer stod bag denne interessante bane. Banens absolut sværeste moment var helt efter balancebommen, hvor der var placeret et stakit med 4 spring og på den anden side af stakitten en tunnel, som klart kaldte på de hunde, der kom med høj fart og hvor føreren kom lidt bagud. En svær passage, der både kunne give disk, enten fordi føreren mistede orienteringen eller hunden ikke blev guidet godt nok i kombinationen. En af de andre måske knap så synlige fælder var tilgangen til flyvspringet, hvor mange hunde fik en stor bue efter dobbeltspringet og derfor vægrede flyvspringet.
Første store hund var Saga, som jo havde en disk med fra første løb. De kom godt fra start, men efter at være kommet ned i spring/tunnel kombinationen røg Saga i tunnellen for tidligt, og de indkasserede desværre endnu en disk. Resten af løbet var rigtig flot og særlig Sagas passage fra muren til slalom var god.

Søren forbereder Zimba inden springet, så buen til tunnellen bliver lille
Søren og Zimba var næste danske ekvipage - også de havde desværre en disk med fra springløbet. Søren gik ud mellem spring nr. 2 og 3 og forberedte Zimba rigtig godt, så han kom meget snævert på tunnellen. Den kringlede kombination efter bommen klarede de også i rigtig flot og sikker stil. Zimba fik opgangsfejl på vippen, men ellers et flot løb, hvor Søren arbejdede godt for at skære Zimbas buer ned til det minimale, hvilket også lønnede sig, da de med dette løb holdte sig indenfor den meget stramme banetid.
Maibritt og Coy skulle løbe som 3. danske ekvipage. De havde 5 fejl med sig fra det første løb. Maibritt gik ud mellem 2. og 3. spring og tog imod for at give en god tilgang til tunnellen. Coy glider skævt ind i tunnelindgangen og kommer aldrig rigtig derind med mere end forpartiet, og da Maibritt har sat afsted for at løbe mod bommen, vender Coy om i tunnelåbningen, hvilket naturligvis giver en vægring. I springkombinationen efter bommen får Coy en nedrivning og de kommer i mål uden yderligere banefejl, men desværre med tidsfejl.

Simic hængende på kanten af bommen
Simic og Sarah var den første danske store hund uden fejl fra første løb, men de lå desværre ikke placeret sådan, at det ville være realistisk at de kunne genvinde deres verdensmestertitel fra 2006. Sarah viste nogle flotte små buer med Simic, men valgte også at handle lidt anderledes end mange andre ved at skifte bag Simic tæt på forhindringerne, og man kunne tydeligt se, at den taktik gav bonus hos Simic i dette løb. Efter posen var Simic utrolig tæt på at trække med Sarah i stedet for at tage dobbeltspringet længere fremme. Men Sarah fik korrigeret og reddet situationen. Simic sprang nedgangsfeltet på A´et og trods et hurtigt og ellers flot løb, så var verdensmestertitlen dermed helt udenfor rækkevidde for dem i 2007.

Lis og Frøken på vej mod killer-kombinationen
Bedst placerede store danske ekvipage efter springløbet var Lis og Frøken. Lis lagde rigtig flot fra start og fik små korte buer og fin tilgang til tunnellen. Det med de små korte buer kom desværre til at koste dyrt i springkombinationen efter balancen, hvor Frøken kom så kort rundt om en vinge, at Lis fik trukket hende mellem to spring, som desværre gav 5 fejl. Lis var dog hurtig til at rette fejlen og kom videre med et flot og flydende løb med fin kontrol. Dog var også Frøken ved at trække med sin fører i passagen pose-dobbeltspring, men Lis fik korrigeret, og de fortsatte videre i mål med et flot løb i bagagen.
Desværre ikke nogen imponerende resultateter til store hunde individuelt dette år, selvom der var 5 "skud i bøssen".
|