Sidst opdateret 25/4-08

Lørdag

Agility, hold, lille:
Yngve Sommer havde bygget banen til de små hunde og banen bød i starten på handling på spring og tunnel, hvorefter hundene skulle videre op i slalom, hvor man kunne se, hvem der havde is i maven og styr på sine slalomindgange. Bordet var også med i dette holdløb. Fjerdesidste forhindring var bommen, som inviterede mange hunde til at springe feltet, da næste forhindring var et flyv. Derefter kom mur og spring i en lidt skæv vinkel, hvor flere hundeførere fik trukket deres hund indenom muren - eller var meget tæt på.

Første danske lille hund var Mille. Lillian leverede et rigtig pænt løb i et godt tempo. Mille tøvede dog kort inden bordet, men ikke så man syntes, at det skulle betyde noget, men det var ikke uden betydning alligevel. De fik 0,02 i tidsfejl. Næste var Eva og Speedy, som virkede meget tøvende og usikker i startkombinationen. De fandt dog melodien og kom gennem uden fejl. Efter hjulet så det ud som om Eva mistede orienteringen og var overrasket over placeringen af vippen. I hvert fald kom Speedy noget skævt på vippen, men Eva fik rettet ham ind, og kom sikkert gennem resten af banen. Desværre fik de nogle sekunders tidsfejl.


Speedy og Eva

Sidste hund på det danske hold var Unique, som vi jo ved bare kan sparke røv. Susanne handlede startkombinationen helt anderledes end flertallet af de andre små hunde, men det så fantastisk ud. Hun viste også lige en smuk slalomindgang. Feltet på A´et var måske lidt tyndt, men det var der. Efter A´et kom bordet, hvor Susanne viste at Unique kan andet end agility. Unique sad på numsen med ret ryg til stor begejstring for publikum. Jeg vil i øvrigt ikke blive forbavset, hvis vi kommer til at se diverse tricks på bordet, når vi igen skal trækkes med den forhindring ude til stævnerne.


Unique på bordet

Også i denne klasse havde holdene svært ved at løbe fejlfrit. Faktisk var ingen hold helt uden fejl. Banetiden var stram, men holdene indkasserede også banefejl undervejs. Danmark lå efter agilityløbene nr. 3.

Agility, hold, mellem:
Yngve Sommers bane til mellemhundene var supersvær. Især en svær tilgang til slalom og en passage mellem pose-tunnel-balancebom var rigtig ond, men der var ikke nogen steder, hvor du kunne pille næse undervejs.

Jesper og Indi lagde ud. Jesper fik presset Indi ud i en fin bue inden tunnellen. På bordet har Indi lidt travlt og ser ud som om han er lige ved at springe ned, men Jesper får lige hold på ham. De får en rigtig flot slalom, men da Indi er inde i tunnellen tvivler Jesper på, om han kan nå at skifte side, så han kommer på venstre side af balancen. Hans tøven får ham til at komme lidt sent på plads og desværre så sent, at Indi løber forbi balancen. Rigtig ærgerligt, for det var bare sådan et flot løb.


Jesper og Indi

Jannie og Cody viste også rigtig fin stil på agilitybanen. Hun kom flot igennem springkombinationen i starten og videre op over A-brættet, hvorfra hun meget flydende kom på bordet. Derefter en rigtig flot slalom. Desværre vælger Jannie at skifte bag Cody, da han løber i posen, hvilket får Cody til at tro, at han skal dreje af mod højre, som i det her tilfælde er det forkerte tunnelhul. Jannie får med nød og næppe reddet Cody fra at stikke snuden ind i tunnellen. Det kunne have været et flot fejlfrit løb i en god tid, for der var god fart på Cody, men det tager tid at rette fejl, og der blev i denne klasse uddelt tidsfejl i stor stil.


Duddi og Ann-Britt

Ann-Britt og Duddi skulle lukke og slukke for mellemhundene, og de havde et flot løb, indtil slalom, hvor Ann-Britt ville støtte Duddi og kom til at skubbe ham på den forkerte side af slalom. Alle 3 mellemhunde fik 5 banefejl og alle tre fik også tidsfejl i større eller mindre omfang.

Spring, hold, lille:
Michel Liekens havde bygget en bane med mange fælder og en rigtig svær slalomindgang, hvor hundene kom fra en 90 graders vinkel. Til venstre for slalom stod et spring, som hundene let kunne blive fristet til at tage, hvis man valgte at trække dem længere ud, så de lettere kunne komme i første port. Starten var der også en del, som fik fejl på, når de skulle sende hunden i fjerneste tunnelhul. De fik sendt hundene for langt ud og tabte tid eller fik en vægring. Tværstiverne på hjulet var i sig selv en forhindring for hundeførerne. Det var et under at ingen snublede over dem, når de skulle videre fra slalom. En rigtig spændende bane med masser af risici på.


Susanne og Unique

Danmark lå som nr. 3 og skulle derfor starte 3. sidst, og det blev tydeligt, at ingen hold burde give op, selvom de havde fejl med fra første løb. Især Schweiz fyrede deres små hunde totalt af, så det var en fryd for øjet.

Lillian og Mille lagde ud for holdet og løb et superflot løb, som der ikke er meget at sige til. Lillian fik banen til at se legende let ud, men det skulle snart vise sig, at det vist desværre ikke helt var sådan. Eva og Speedy lagde ud med at løbe lidt tøvende op mod tunnellen, hvor Eva fik sendt Speedy ind i det forkerte hul, og så var det løb ligesom kørt. Eva genvandt fatningen efter, at hun forståeligt nok havde taget sig til hovedet. Speedy gik dog også forkert ind i slalom, men det betød ikke så meget, når hun nu var disket.

Tilbage havde vi Susanne, som vi bare håbede ville vise os et superflot og hurtigt løb. Det indfriede hun til fulde. Hun havde klassens næsthurtigste tid, kun slået af sin Uniques halvbror. Ja, hvad skal man næsten sige om sådan et løb. Det er bare verdensklasse og fakta er da også, at hvis det var de to holdløb, som talte individuelt, så havde Unique været verdensmester!

Spring, hold, mellem:
Banen til mellemhundene var ikke synderligt svær. Det sværeste var faktisk slalomindgangen. Resten af banen var mere eller mindre ræs.


Jesper i dyb koncentration


Første danske mellemhund var Indi og Jesper. Jeg hørte Jesper udtale, at han syntes, at banen var for let, og det er ikke altid et godt udgangspunkt, da det inviterer til, at man ikke så er koncentreret på banen, men det var ikke tilfældet for Jesper. Han pressede Indi hele vejen rundt og det var et af de hurtigste gennemløb i klassen. Det kunne vist ikke gøres meget bedre.

Jannie og Cody var næste danske ekvipage og også deres løb var rigtig flot. Der var ingen fingre at sætte på det gennemløb.


Duddi

Tilbage stod Ann-Britt og skulle ind og vise Duddis formåen. For Duddi er Ann-Britts pres på ham afgørende for om tempoet bliver holdt oppe, og han blev holdt godt til ilden. Alle 3 mellemhunde viste os smukke løb, og hvis ikke det havde været for deres fejl i morgenens løb, så havde der afgjort været medaljer til os i mellemklassen. Holdet blev nr. 6, hvilket vel også må siges at være en flot placering.

Spring, hold, stor:
De to største fælder på denne baner var tunnellen oppe i banens fjerneste hjørne, som trak voldsomt i mange hunde. Efter slalom var der en spids vinkel til et spring, hvor man skulle passe på ikke at trække sin hund forbi.

Det var nærmest uudholdeligt at være dansker i denne klasse, da vi jo førte klassen med 0 fejl. Jeg indrømmer gerne, at min puls steg et par hold inden, det blev danskernes tur, og mine kæber begyndte at klapre.


Sarah og Simic i guldløbet

Første dansker var Søren med Zimba. Det var et rigtigt flot løb, hvor Søren handlede lidt alternativ ved slalom, men han var sikker og havde ellers et meget flot løb, og det var det var ikke uvæsentligt at være fejlfri. Det var faktisk det vigtigste af alt.

Simic og Sarah løb et fantastisk flot løb uden de store buer, indtil de nåede ned til tunnellen i det fjerneste hjørne, hvor Simic tydeligvis tror, at hun skal i tunnellen. Det blev til et par store buer i den kombination, men ellers et flot og sikkert løb.


Guld til Danmark

Pyha - godt man ikke var Lone, der stod tilbage og skulle afgøre det hele. Hun skulle "bare" løbe fejlfrit, så var vi sikre på guldet. Lone havde bedt om absolut ro under sit løb, da hun var bange for ikke at kunne råbe Panik op. De fik lagt fra land og det så ud som om Lone var tæt på en berøringsfejl ved tunnellen. Pyh, hvor var det nervepirrende. Panik fik nogle ret store buer i dette gennemløb, men ingen banefejl. Dog en lille skønhendsplet med tidsfejl, men det var så få, at det ikke havde indflydelse på guldet. For det var sådan dagen endte. Med dansk sejrsdans på gulvet. Guld til det store danske hold. Fantastisk!

 

Foto: Andreas Silfverberg
     
    Fredag

 

 


Website created by Perzeption  |  DHTML Menu by OpenCube